تمام چیزهایی که باید در مورد سیم بکسل بدانید!

سیم بکسل خوب

 

وقتی در صنایع حرف از جابه جایی اشیاء به میان می آید، نیروی انسانی کارکرد خود را از دست می دهد. در اغلب صنایع، اشیاء و کالاهایی که جا به جا می شوند، بسیار سنگین بوده و انسان هر قدر که قوی باشد، باز هم نمی تواند آنها را بلند کند. در اینجاست که سیم بکسل ها به کار آمده و قدرت واقعی شان را در تاب آوری نشان می دهند. موضوعی که ما در این متن قصد داریم به آن بپردازیم، معرفی این نوع سیم، تاریخچه، بافت و صحبت در مورد انواع آن است. شناسایی انواع سیم بکسل به شما کمک می کند تا بهترین و مناسب ترین نوع را خریداری کرده و از فواید آن بهره ببرید.

کاربردهای سیم بکسل چیست؟

وقتی نام سیم بکسل به میان می آید، برخی افراد فکر می کنند که کاربردهای این نوع سیم محدود به بکسل کردن ماشین هایی است که به هر دلیلی در جاده مانده اند و نمی توانند ادامه مسیر دهند. درست است که این سیم در این شرایط نیز کاربرد دارد، اما بسیاری از صنایع هستند که از مقاومت این نوع سیم به شکل دیگری استفاده می کنند. از جمله جاهایی که بدون وجود سیم بکسل، هیچ کاری از پیش نمی رود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سد سازی
  • ساختمان سازی
  • معادن متفاوت
  • صنایع پتروشیمی

چرا بشر دست به دامن سیم بکسل شد؟

بشر همیشه با جا به جا کردن اشیاء سنگین سروکار داشت. زمانی که این سیم هنوز اختراع نشده بود، انواع طناب را اختراع کرده و از آن برای جا به جا کردن اجسام استفاده می کرد. طناب هایی که در معادن به کار برده می شدند، عمر کوتاهی داشتند؛ زیرا فضای داخلی معادن رطوبت زیادی داشت و همین عامل باعث کاهش دوام و ماندگاری آنها شده بود.

یک مهندس آلمانی به نام ژلیوس آلبرت که از قضا مهندس معدن هم بود، با مشاهده این مشکل، تصمیم گرفت یک سیم مقاوم بسازد. او راه های متفاوتی را امتحان کرد و در نهایت و بعد از تلاش های بسیار، چند رشته سیم را به دور یک مغزی تاباند و موفق شد سیم بکسل را بسازد. او با این اختراع خود کمک قابل توجهی به صنایع مختلف در کل دنیا کرد.

کاربردهای سیم بکسل

سیم بکسل چیست؟ هر آنچه که باید در مورد آن بدانید

سیم بکسل، یک نوع سیم فولادی است و مزیت های زیادش باعث افزایش کاربری آن در محیط های متفاوت شده است. از جمله مزیت های این سیم می توان به موارد و نکات زیر اشاره داشت:

  • بالا بودن مقاومت در برابر سایش
  • مقاوم بودن آن در برابر تحمل وزن اشیاء سنگین
  • مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت مانند رطوبت

این نوع سیم، سه قسمت دارد: هسته، مغزی و سیم مفتولی. همین ترکیب است که باعث ایجاد خواص شگفت انگیز در آن شده است. سیم بکسل یکی از مهمترین و اصلی ترین اجزا برای انتقال مصالح ساختمانی و انتقال اجسام سنگین است.

انواع بافت در سیم بکسل چیست؟

برای آنکه بتوان این محصول را در صنایع مختلف به کار برد، به شکل های متفاوتی، بافته شده و به بازار عرضه می شود. انواع بافت در این سیم از تاباندن سیم های متفاوت با اندازه های گوناگون به وجود آمده است. انواع بافت در این سیم به شرح زیر است:

1- بافت تک سایز

یکی از انواع بافت در سیم بکسل، بافت تک سایز است. برای ساخت این نوع بافت، رشته هایی که اندازه یکسانی دارند، دور هم می پیچانند و سیم بکسلی با بافت تک سایز ایجاد می کنند.

2- بافت فیلر

از دیگر انواع بافت در سیم های بکسل، بافت فیلر سات. در این نوع بافت، بین سیم های فیلر فضای خالی وجود دارد؛ برای پر کردن این فضای خالی از رشته سیم های نازک استفاده می کنند. از جمله برتری ها و مزیت های سیم هایی با این نوع بافت می توان به افزایش مقاومت در برابر سایش و افزایش انعطاف پذیری اشاره داشت.

3- بافت seale

از دیگر بافت ها در انواع آن، بافت seale است. در خلق این بافت از دو نوع رشته سیم بزرگ و کوچک استفاده می کنند. رشته های سیم بزرگ در قسمت بیرونی و رشته های کوچک تر را در قسمت درونی قرار می دهند. سیم بکسلی که از این نوع بافت در ساخت آن استفاده شده است، مقاومت خوبی در برابر سایش از خود نشان می دهد. مقاومت کمتر در برابر خستگی یکی از عیوب بافت seale است.

4- بافت وارینگتون

سیمهایی که در ساختار آن بافت وارینگتون دیده می شود، مقاومت بالایی دارند و علت آن نیز قرار گرفتن سیم های با قطر بزرگ و کوچک در قسمت بیرونی سیم است.

5- بافت استاندارد

در بافت استاندارد، از سیم های مفتولی با قطر یکسان استفاده می کنند. سیم بکسلی که از این نوع بافت ساخته شده است، انعطاف پذیری بالایی از خود نشان می دهد.

با 3 تا از معروف ترین انواع سیم های بکسل از نظر تاب آشنا شوید

شکل تابیده شده سیم ها دور مغزی باعث ایجاد انواع متفاوت این نوع طناب شده است. 3 مورد از معروف ترین انواع سیم های بکسل از نظر تاب به شرح زیر است:

1- سیم بکسل با تاب یک طرفه

در سیم بکسل هایی با تاب یک طرفه، همان طوری که از نام آن بر می آید، سیم و بافت به یک طرف تابانده می شود. جهت تابانده شدن سیم در این نوع، یکی است.

2- سیم بسکل با تاب دو طرفه

به سیم بکسلی که در آن، تاب سیم ها به صورت دو طرفه است، سیم بکسل صلبی یا سیم بکسل با تاب دو طرفه می گویند. در این نوع، کلاف ها و رشته ها در جهت های متفاوت دور مغزی تابانده می شوند.

3- سیم بکسل ترکیبی

در سیم بکسلی که با تاب ترکیبی تولید شده است، تاب ها به صورت دوطرفه و در خلاف جهت هم هستند. کلاف های این نوع سیم به صورت یک در میان، یکی در سمت چپ و یکی در سمت راست تابانده می شوند.

پیچ سیم بکسل چیست و چه انواعی دارد؟

پیچ سیم بکسل به جهت تابانده شدن رشته های مفتول گفته می شود و دو نوع دارد:

  • لانگ
  • معمولی

در ادامه هر یک دو نوع پیچ ذکر شده در فوق معرفی کرده و اطلاعاتی را در مورد آنها ذکر خواهیم کرد.

1- لانگ

اگر جهتی که سیم ها تابانده می شوند، در یک راستا باشند، پیچ لانگ ایجاد می شود.

2- معمولی

اگر نحوه تابانده شدن پیچ ها در یک راستا نباشند، پیچ معمولی ایجاد می شود. به این نوع پیچ، پیچ یکنواخت هم گفته می شود.

یک نکته مهم

این دو نوع پیچ، باعث ایجاد انواع سیم بکسل به نام سیم های چپ گرد و راست گرد می شود. اگر لایه های سیم به صورت ساعتگرد دور هم پیچیده شوند، سیم بکسلی که تولید می شود، سیم بکسل راست گرد، و اگر سیم ها بر خلاف عقربه های ساعت دور هم تابانده شده باشند، سیم بکسل چپ گرد ایجاد می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *