کاربرد سیم بکسل در معماری مدرن و ساخت پل

سیم بکسل کاربردهای زیادی دارد. از لیفت کردن و بلند کردن کالاهای سنگین گرفته تا استفاده از آن در دکوراسیون داخلی و صنایع تزیینی تنها بخشی از کاربردهای این سیم است. با ما در ادامه همراه باشید تا در مورد این سیم، اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. سیم بکسل در معماری

Application du câble de remorquage dans la construction de ponts

مزیت ها و معایب سیم بکسل

سیم بکسل به دلیل مزیت های زیادی که دارد، در بسیاری صنایع به کار برده می شود. برخی ا مزیت های سیم بکسل به شرح زیر است:
• سیم بکسل بر خلاف آنچه ممکن است به نظر آید، انعطاف پذیری بالایی دارد.
• خلق طرح های هندسی متفاوت و متنوع با سیم بکسل ها به راحتی امکان پذیر است.
• هزینه ساخت پل با سیم بکسل از هزینه ساخت پل با بتن کمتر است. در ضمن، پل هایی که از سیم بکسل ساخته می شوند، در مدت زمان به مرحله اجرا در می آیند و در ضمن، زیبایی خاص و منحصر به فردی نیز دارند.
• این سیم بکسل وزن زیادی را تحمل می کند.
• برخی انواع سیم بکسل مقاومت خوبی به تنش دارند.
در کنار مزیت هایی که این نوع سیم بکسل دارد، خوب است در مورد معایب آن نیز نکاتی ذکر شود. برخی از عیوب سیم بکسل و سازه ساخته شده از این سیم به شرح زیر است:
• پل هایی که با سیم بکسل ساخته می شوند، دوام و عمر طولانی پل های بتنی را ندارند.
• سازه های ساخته شده از سیم بکسل، نیاز به نگهداری و مراقبت دارند. عدم توجه به این مورد، باعث کاهش عمر مفید آنها خواهد شد.
• نگهداری از سازه های ساخته شده از سیم بکسل با هزینه بالایی همراه است.
• این سیم باید، به صورت دوره ای توسط مهندسان بازبینی شود.
• تعویض قطعات و حتی تعویض سیم بکسل از دیگر عیوب سازه های سیم بکسلی است.

Application du câble de remorquage dans la construction de ponts

کاربردهای سیم بکسل

از سیم بکسل در جاهای متفاوت استفاده می کنند. در صنایعی که نیاز است یک کالای سنگین جا به جا شود، این سیم کاربرد زیادی دارد. در دکوراسیون داخلی نیز از این سیم برای تزیین استفاده می کنند. در معماری مدرن نیز حضور این سیم پر رنگ تر شده است.
مورد دیگری که آن نیز از دیگر کاربردهای سیم بکسل است، ساخت پل های معلق، پل های هوایی و سازه است. این سیم، هم مقاومت بسیار بالایی دارد و هم نمایی مدرن و زیبا خلق می کند.

Application du câble de remorquage dans la construction de ponts

سیم بکسل در ساخت پل

پل ها، سازه هایی برای برقراری ارتباط در دنیای امروزه به شمار می روند. این سازه باعث ایجاد ارتباط بین شهرها و کشورها خواهد شد. پل ها را روی دریاچه ها، دره ها، رودخانه ها می سازند تا مردم به راحتی رفت و آمد کنند. پل ها برای عبور و مرور افراد پیاده، رفت و آمد وسایل نقلیه و غیره ساخته می شوند.
امروزه، پل های معلق به یک جاذبه توریستی در کل دنیا تبدیل شده اند. پل هایی که با سیم بکسل ساخته می شود، یکی از پرکاربردترین سازه هایی معماری و طراحی سازه های مدرن هستند.
پل های معلقی که با سیم بکسل ساخته می شوند، بازده زیادی در حوزه ساخت المان های سازه ای دارند. این پل ها در جاهایی ساخته می شوند که شرایط برای قرار دادن پایه های بتنی، مساعد نیست و یا هزینه ساخت پل با بتن بسیار زیاد است. پل های معلق برای متصل کردن دو نقطه به هم ساخته می شوند.

Application du câble de remorquage dans la construction de ponts

علت استفاده از سیم بکسل در ساخت پل

یکی از ویژگی هایی که می توان در مورد سیم بکسل اشاره داشت، انعطاف پذیر بودن آن است. این سیم تحت فشارهای داخلی کششی قرار دارد و همین انعطاف پذیری می تواند به آن کمک کند تا در برابر نیروهای وارده مقاومت خوبی از خود نشان دهد. منعطف بودن سیم، قابلیت ساخت آن در شکل های متفاوت را نیز فراهم کرده است. دلیل دیگری که باعث شده از سیم بکسل در ساخت پل استفاده کنند، ایجاد تعادل و تقارن در پل است.
باز هم به دلیل انعطاف پذیری بالای سیم بکسل و به دلیل سبک بودن، پل های ساخته شده با سیم بکسل در مقابل نیروهای جانبی ،همچون باد، مقاومت خوبی دارند. کاهش وزن پل، بالا رفتن سرعت انجام کار و همین طور طراحی فونداسیون از دیگر مزیت های استفاده از سیم بکسل برای ساخت پل است.

Application du câble de remorquage dans la construction de ponts

ساختار پل های سیم بکسلی

پل های سیم بکسلی با ساختار و رفتاری زنجیر وار ساخته می شود. اجزای این ساختار به شرح زیر است:
• سیم بکسل یا قسمت کششی
• عرشه پل؛ این عرشه تیری است که به صورت پیوسته اجرا می شود.
• برج های نگهدارنده سیم
• کابل؛ کابل ها در قسمت میانی و یا در قسمت انتهایی سیم و به صورت متقارن و یا یک طرفه قرار داده می شوند. این نحوه قرارگیری کابل ها، برای تحمل بارهای وارده است.